۴
شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۴۵
یادداشت/

دلگان ، آمایش سرزمینی و سند چشم‌انداز

یادداشت دلگان، آمایش سرزمینی و سند چشم‌انداز منتشر شده است.
دلگان ، آمایش سرزمینی و سند چشم‌انداز
به گزارش صدای بلوچ، مجتبی شجاعی فرماندار دلگان یادداشتی با عنوان «دلگان، آمایش سرزمینی و سند چشم‌انداز» منتشر کرده است.
شهرستان دلگان در جنوب غربی سیستان و بلوچستان و در حاشیه جازموریان با حدود ۱۳ هزار کیلومتر مربع وسعت که حدود ۶/۳ وسعت استان را داشته و با جمعیت حدود ۷۵۰۰۰ نفر که ۲/۴ جمعیت استان را شامل میشود و با پراکندگی فراوان و زندگی عمدتا روستایی در دو بخش مرکزی و جلگه چاه هاشم و در پیشانی ورودی استان از کرمان و هرمزگان و ویژگی استراتژیکی خاصی که دارد از قطبهای کشاورزی و دامداری و دارای تاریخ کهن به قدمت تمدن جیرفت و شهر سوخته می باشد که دیاری کهن است ‌که شهرستانی تقریبا جدیدالتاسیس محسوب میشود .
برای بهبود اوضاع شهرستان دلگان باید یک دگراندیشی و تغییر تفکر در مورد استفاده از موقعیت جغرافیایی و طبیعی و نقاط قوت این موقعیت بین شهروندان و مسوولین انجام پذیرد.
قطعا شعاع دید باید پهن تر گردد و امایشی به شهرستان و توسعه آن اندیشید و دوراندیشی و نگاه سنجیده با پیوست های عمدتا زیست محیطی، اقتصادی و فرهنگی ملاک اقدامات گردیده و سنجاق گردد .
لازمه این تغییر نگرش در گام اول الحمدلله با یک بررسی و مطالعه علمی و جامع در این حوزه و تنظیم سند توسعه شهرستان ، که ابتدا شرایط جغرافیایی که می تواند در توسعه شهرستان مفید واقع شود در ان‌لحاظ شده و سپس وضعیت موجود را سنجیده و با استفاده از نقاط قوت، این نقاط ضعف برطرف و فرصت سازی برای توسعه دلگان در آینده این به عنوان سند چشم انداز، سرلوحه برنامه ریزی برای شهرستان قرار دارد.
سند چشم انداز توسعه دلگان که با همت استانداری سیستان و بلوچستان و ادارات کل استانی و فرمانداری شهرستان تدوین و تنظیم شده ، سندی است جهت تبیین افقی ، برای توسعه شهرستان در زمینه های مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، ورزشی و اجتماعی.
آنچه مسلم است این است که با وجود یک سند چشم انداز توسعه کارآمد و کارشناسی شده، مسئولان و مدیران استان و شهرستان توانایی برنامه ریزی دقیق تر، تخصیص بهینه منابع، اولویت بندی صحیح اهداف و مشکلات شهر را دارا می باشند.
الحمدلله در شهرستان طی سالیان گذشته قدم هایی برداشته شده است که در جای خود بسیار خوب بوده است اما اقداماتی نیز یا ناتمام مانده ویا بی فایده بوده و یا هنوز در حال انجام است. لذا دیگر فرصت سوزی ها باید تمام شود و قدم های بزرگی را برای توسعه شهرستانمان برداریم.
با وجود ظرفیت های مناسب، وضعیت دلگان در بخش کشاورزی و شاخص بهبود فضای کسب و کار مطلوب و دلچسب نیست. و این در حالی است که سهم دلگان از سرجمع سهم استان در تولید ناخالص ملی ناچیز است و این سهم با وجود اراضی وسیع و مستعد کشاورزی و منابع آبی خوب در استان بسیار کم است.
سند توسعه در اهداف بنیانی، واقعی تر کار شده و برنامه، خروج ما از رده شهرستانهای غیر برخوردار پیش بینی شده است .
در این سند زون آموزشی به خوبی مد نظر قرار گرفته است به نظر میرسد با توجه به اینکه درسند توسعه شهرستان و در مجرای کمیته برنامه ریزی شهرستان مصوباتی صورت می گیرد، مجری این سند فرمانداری شهرستان می باشد، که سازمان مدیریت و برنامه ریزی و معاونت برنامه ریزی و اقتصادی استانداری ، در این سند، نقش هدایت کننده و کنترل کننده خواهد داشت.
و از طرفی نکته حائز اهمیت جدیت وزارت کشور بالاخص معاون اقتصادی این وزارتخانه به‌عنوان شخصیتی جهادگر و نخبه ملی و همکاران ایشان و حساسیت استاندار محترم استان و واحدهای مختلف استانداری به اجرای این سند راهبردی است که نشان دهنده اهمیت این سند و اراده شکل گرفته در دولت برای توسعه منطقه است .
الحمدلله با انتخاب دلگان به عنوان یکی از ۳۱ نقطه هدف دولت در محرومیت زدایی ، انتخاب دلگان به عنوان یکی از ۱۴ شهرستان کشور در دستور کار بنیاد مستضعفان و همچنین انتخاب گلمورتی دلگان به عنوان شهر هدف بازافرینی شهری خود گام مهمی در توسعه و امید به آینده است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 174
مرجع : صدای بلوچ
نام شما
آدرس ايميل شما