فرماندار دلگان:
گردوخاک و غبار تنها سهم مردم دلگان از جازموریان است/ محیط زیست با چه منطقی کل اعتبار احیا این تالاب را به کرمان تخصیص می دهد
صدای بلوچ , 13 تير 1399 ساعت 15:00
مجتبی شجاعی گفت: گردوخاک و تهدیدات زیست محیطی سهم مردم دلگان سیستان و بلوچستان از تالاب جازموریان است.
مجتبی شجاعی در گفتگو با صدای بلوچ بیان کرد: با چه استدلال و منطقی ، سازمانمحیط زیست سال گذشته تمام اعتبار مربوط به احیا تالاب جازموریان ( طرح ملی حفاظت پایش و احیای تالابها و رودخانه های در معرض خطر و تهدید کشور ) را به صورت متمرکز به استان کرمان تخصیص داده در حالی که نیمی از تالاب در استان سیستان و بلوچستان واقع گردیده و از طرفی تمام مصیبت های تالاب از سو مدیریت زیست محیطی و آبی و احداث کلکسیون سدها در مسیر هلیل رود استان کرمان است .
فرماندار دلگان ادامه داد : به نظر میرسد به رغم گرد و خاک و آسیب های زیست محیطی و تنفسی در دلگان ناشی از غبار جازموریان، تنها عاید ما حسرت اعتبارات مذکور است و آب جازموریان و هم اعتبار مربوط به جازموریان ، نصیب استان کرمان میشود در حالی که روستاهای دلگان عمدتا در منطقه جلگه در معرض تهدید شن ریزه ها قرار گرفته اند .
این مسئول بیان کرد: در دوره ای که توجهات ملی نظام و دولت محترم معطوف به محرومیت زدایی و توسعه و پیشرفت استان است، این اقدام سازمان محیط زیست در قبال تخصیص متمرکز اعتبارات جازموریان به استان کرمان مورد قبول نیست .
فرماندار دلگان ادامه داد: جازموریان هم نیاز به درمان و هم پیشگیری دارد تا به سرنوشت تالاب های مشابه تبدیل نشود و به مساله سخت تری با متغیرهای مجهول دیگری تبدیل نگردد.
شجاعی گفت: اقدامات نسنجیده و سدسازی در حوضه آبریز تالاب جازموریان در كرمان حاشیه این تالاب در سیستان و بلوچستان را به منطقه ای پرمخاطره تبدیل كرده كه هر ساعت تاخیر در چاره اندیشی جازموریان را به سرنوشت هامون دچار می كند.
این مسئول بیان کرد: تالاب «هامون جازموریان» به عنوان مركز تنظیم اكوسیستم های شرق كرمان و غرب سیستان و بلوچستان كه در گذشته آب آن شیرین بود، بر اثر یكجانبه گرایی استان كرمان و عدم حساسیت مسئولان سیستان و بلوچستان در گذشته و احداث سدهای متعدد بر روی رودخانه هایی از جمله هلیل رود خشك شده است.
وی افزود: آب رودخانه هلیل رود كه باید پس از پیوستن رودخانه ها، سیلابها و روان آبهای دیگر علاوه بر آبیاری جیرفت و كهنوج، وارد تالاب جازموریان شده و مناطقی از سیستان و بلوچستان را بهره مند كند، پشت سد جیرفت ذخیره می شود و حیات تالاب را به خطر انداخته است به طوری كه بیشترین ضرر را مردم كشاورز و دامدار شهرستان دلگان متحمل می شوند.
شجاعی تصریح كرد: سدهای استقلال و عروس در جیرفت و برخی سدهای كوچك و بزرگ آبخیزداری در استان كرمان كه تعداد آنها به بیش از 30 سد می رسد، منشا اصلی آسیب تالاب هامون جازموریان برای سیستان و بلوچستان است.
وی خاطرنشان کرد: وجود این سدها اجازه ورود اندك سیلابهای ناشی از بارندگی را به جازموریان نمی دهد كه این موضوع تالاب را خشكانده و به منشا ریزگرها تبدیل كرده است.
انتهای پیام
کد مطلب: 1339