گزارشی از معضل کمبود آب آشامیدنی در جنوب سیستان و بلوچستان؛
اهالی چاهکیچی برای تهیه مایه حیات به استان های مجاور می روند/ دوئل گرمای شدید و کرونا در کنار بی آبی، برای آزار اهالی دلگان
صدای بلوچ , 22 تير 1399 ساعت 10:16
اهالی روستای چاهکیچی دلگان سیستان و بلوچستان به دلیل نبود آب لوله کشی، برای تهیه آن به بخش جازموریان رودبار جنوب کرمان می روند.
به گزارش صدای بلوچ، آب آشامیدنی، واژه ای گرانبها و کمیاب برای اهالی جنوب شرق کشورمان است؛ در این روزها که از یک سو گرمای شدید هوا قدرت نمایی می کند، از سویی نبود آب لوله کشی و آب بهداشتی مناسب در کنار کرونا اهالی این منطقه را آزار می دهد.
اغلب روستاهای شهرستان دلگان در سال های گذشته لوله کشی شده اند اما در این سال ها با توجه به افزایش جمعیت در این مناطق، لوله کشی پاسخگوی جمعیت کنونی نیست و یا اینکه اغلب خانه هایی که ساخته شده اند از شبکه آب رسانی فاصله بسیار زیادی دارند.
یحیی مرادی یکی از اهالی این منطقه به خبرنگار ما گفت: اهالی روستای چاهکیچی شهرستان دلگان آب آشامیدنی مورد استفاده خانواده خود را به دشواری و مشقت تهیه می کنند.
وی عنوان کرد: برخی از اهالی برای تهیه مایه حیات مورد نیاز خانواده خود با طی مسافتی ۵۰ کیلومتری به شهر زهکلوت رودبارجنوب استان کرمان مراجعه می کنند و برخی هم به موتور پمپ های روستا که شور و غیربهداشتی است می روند.
مرادی گفت: تا پیش از شیوع کرونا اهالی چاهکیچی برای تهیه آب آشامیدنی به یکی از موتور پمپ های روستای پنگ بخش جازموریان در استان کرمان می رفتند اما با توجه به شیوع این ویروس خطرناک و اعلام وضعیت هشدار در این مناطق، مالکان موتور پمپ ممانعت می کنند.
وی با تاکید بر اینکه چاهکیچی شهرستان دلگلن در اوایل دهه ۷۰ لوله کشی شده است،تصریح کرد: اما اکنون آن شبکه لوله کشی پاسخگوی جمعیت این روستا که نسبت به دو دهه قبل چند برابر شده، نیست.
مرادی عنوان کرد: استفاده از آب آشامیدنی غیربهداشتی و ناسالم موجب بروز بیماری های بسیار زیادی از اهالی این روستا شده است که می طلبد مسئولان نسبت به رفع معضل کمبود مایه حیات در منطقه چاهکیچی اقدام کنند.
مراد بهزادی یکی از اعضای شورای اسلامی این روستا در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: برخی از منازل این روستا به آب لوله کشی و بهداشتی دسترسی ندارند و آن منازلی هم که لوله کشی آب دارند، متاسفانه به آب آشامیدنی و بهداشتی دسترسی ندارند.
وی ادامه داد: اهالی این روستا عموما آب آشامیدنی مورد نیاز خود را یا از موتورپمپ های کشاورزی و با پیمودن مسیری دو تا 3 کیلومتری تامین می کنند و یا اینکه با حفر چاه جلوی منزل مسکونی خود آب مورد استفاده خانواده هایشان را تامین می کنند.
عضو شورای اسلامی روستای چاهکیچی شهرستان دلگان عنوان کرد: آب غیربهداشتی موجب بروز مشکلات بسیار زیادی از جمله سنگ کلیه، اسهال و... برای اهالی محله الغدیر و روستای چاهکیچی شده است.
بهزادی اضافه کرد: برای رفع این مشکل اهالی چاهکیچی دلگان به مسئولان این شهرستان مراجعه کرده ایم که یا منکر معضل آب آشامیدنی در این محله شده اند و یا برخی هم وعده برطرف کردن مشکل را داده اند که تاکنون رفع هم نشده است.
عظیم عظیمی مقدم رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: در زمان اجرای آب لوله کشی چاه کیچی در چند سال قبل جمعیت این روستا ۲۰۰ خانوار بوده ولی به مرور و با افزایش جمعیتی که داشته به 850 خانوار رسیده و موتور پمپ و مخزن آب روستا جوابگوی این تعداد خانوار نیست.
وی خاطرنشان کرد: برطرف کردن معضل آب لوله کشی روستای چاهکیچی در اولویت اصلی اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دلگان در سال جاری است.
انتهای پیام/
کد مطلب: 1378