متخصص طب سنتی:
طب سنتی در جامعه ما درست شناخته نشده است/ مصرف بی رویه داروهای سنتی مشکلساز خواهد شد
صدای بلوچ , 10 بهمن 1398 ساعت 9:37
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص دیدگاه مردم نسبت به طب سنتی اذعان داشت: هنوز چهره دانشگاهی طب سنتی در جامعه ما شناخته شده نیست، حتی برخی عطارها را معادل متخصصین طب سنتی ایران می دانند.
به گزارش صدای بلوچ، دکتر امیر محمد جلادت، متخصص طب سنتی در مورد طب سنتی ایرانی گفت: طب سنتی ایرانی به معنی طبابت بر پایه دانش پزشکی بومی این سرزمین یعنی تشخیص و درمان بر اساس مزاج شناسی و حفظ تعادل در عملکرد جسم و روح است که توسط دانشمندان بزرگ مسلمان مکتوب شده است و مورد حمایت سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت و درمان است.
وی تصریح کرد: منتهی اگر طب اسلامی به معنی طبابت بر مبنای احادیث پزشکی و بدون توجه به اصول تشخیصی درمانی باشد نه تنها در وزارت بهداشت و درمان جایگاهی ندارد بلکه در بین علمای دینی برجسته نیز مقبولیت ندارد و اصولا تعمیم یک توصیه بهداشتی درمانی وارد شده به یک شخص یا گروه خاص به همه افراد جامعه بدون توجه به اطلاعات پزشکی وجاهت علمی ندارد.
رئیس سلامتکده طب سنتی حکیم عماد الدین شیرازی پیرامون گسترش طبی سنتی در کشور عنوان کرد: در تمام دانشگاه های علوم پزشکی مادر از جمله تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز گروه آموزشی درمانی طب ایرانی راه افتاده است، منتهی در استان فارس و استان های مجاور بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان تنها در شیراز و فسا سلامتکده یعنی مراکز درمانی طب سنتی مورد قبول دانشگاه داریم که پذیرای مراجعین محترم از تمام سنین می باشند.
وی با اشاره به دقت در مصرف داروها اعم از سنتی و صنعتی اظهار داشت: همانطور که مصرف داروی شیمیایی بدون نظارت پزشک خطرناک است استفاده از داروی گیاهی بدون توجه به علت بیماری و تشخیص صحیح نیز امکان بروز آسیب و تداخل دارویی دارد و شرایط سوءاستفاده از افراد را فراهم می سازد، بعلاوه چهره طب سنتی را درجامعه غیر علمی نشان می دهد. در واقع عطاری ها مراکز فروش داروی گیاهی هستند نه مطب.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص دیدگاه مردم نسبت به طب سنتی اذعان داشت: هنوز چهره دانشگاهی طب سنتی در جامعه ما شناخته شده نیست، حتی برخی عطارها را معادل متخصصین طب سنتی ایران می دانند، درحالیکه برای گرفتن تخصص طب سنتی لازم است علاوه بر آموختن طب رایج، اصول تشخیصی درمانی طب سنتی، اطلاعات اخیر داروهای گیاهی و روش های دستی درمان، احتیاطات و خطرات آن ها در بیش از ۴ سال آموزش داده می شود و توصیه درمانی تنها پس از اخذ شرح حال و معاینه کامل صورت می گردد.
وی در پاسخ به سوال " تفاوت حجامت و زالو درمانی " ابراز کرد: گرچه در هر دو روش خونگیری صورت می گیرد اما کاربردها و احتیاطات این دو روش درمانی متفاوت هستند، انتخاب نقطه حجامت نیازمند شناخت ارتباط ارگان ها با نقاط مختلف پوست ( مشابه طب سوزنی ) و زالودرمانی با توجه به خواص دارویی بزاق زالو صورت می گیرد.
انتهای پیام/
کد مطلب: 892