حاشیه نشینی عجیب در استراتژیک ترین بندر کشور/ چابهار عاملی برای توسعه یا رشد حاشیه نشینی
صدای بلوچ , 1 خرداد 1398 ساعت 9:36
بندر چابهار با وجود سه اداره کل و منطقه آزاد، تجاری و صنعتی علاوه بر اینکه نتوانسته نرخ رشد حاشیه نشینی را کاهش دهد بلکه عاملی برای افزایش آن نیز شده است.
به گزارش صدای بلوچ به نقل از
چهاربهاران براساس آمار وزارت راه و شهرسازی، تعداد ۳۹ سکونتگاههای غیررسمی شکلگرفته در داخل و اطراف شهر چابهار شناسایی شده است که در این میان ۱۳ منطقه در داخل شهر و ۲۷ منطقه در خارج شهر قرار دارند.
مساحت اشغال شده در سکونتگاههای غیررسمی داخل شهر و پنج سکونتگاه غیررسمی مجارو و متصل به شهر بالغ بر هزار هکتار است که با توجه به مساحت شهر چابهار عددی قابل تامل است.
این درحالی است که مساحت دقیق تصرفات به دلیل آنکه ۲۳ منطقه سکونتگاه غیررسمی خارج از چابهار قرار دارد و به صورت دقیق قابل محاسبه نیست.
بر اساس اطلاعات گردآوری شده، تعداد ۱۱هزار و ۲۰۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۵۲ هزارنفر در این سکونتگاه ها ساکن هستند.
حاشیه نشینی یک سکونت غیر رسمی وغیر قانونی در اطراف های شهرهای بزرگ، است که سابقه بسیار طولانی در کشورهای آمریکایی، اروپایی و اکنون در کشورهای در حال توسعه دارد.
۲۰ تا ۳۰ درصد شهرهای بزرگ در سراسر جهان از وضعیت حاشیه نشینی رنج می برند و به طور یقین کشور ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه از این امر مستثنی نیست
سرپرست فرمانداری چابهار در گفت و گو با چهاربهاران از حاشیه نشینی ۶۰ هزار نفر از جمعیت ۳۲۰ هزار نفری چابهار خبر داد.
رحمدل بامری تشریح کرد: خشکسالی، از بین رفتن کشاورزی، تغییر آب و هوا، بیکاری، بحران آب در روستاها و شغل های کاذب در حوزه شهر از دلایل توسعه حاشیه نشینی در چابهار است.
بامری افزود: اقدام هایی برای رفع این مشکل انجام شده اما نتیجه مطلوب را نداشته است، پیگیری های جدی تری در حال انجام است و رئیس کل بنیاد مسکن کشور نیز از حاشیه شهر چابهار بازدیدهایی انجام داده است.
وی ادامه داد: حاشیه نشینی چابهار به موضوع ملی تبدیل شده است و در وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور پیگیری می شود.
شهردار چابهار در گفت و گو با ما تصریح کرد: مشکلی که ما در ساماندهی حاشیهنشینی داریم، اراضی این مناطق است که همگی متعلق به سازمان ملی زمین و مسکن است و لازم است برای خدماتدهی به حاشیهنشینان این اراضی به شهرداری واگذار شود.
حقانی اضافه کرد: شهرداری چابهار اعلام کرده، اگر زمینها به شهرداری واگذار شود، شهرداری با توجه ردیفهایی به ساماندهی حاشیهنشینی اختصاصیافته که شامل 30 درصد اعتبارات استانی و نهادهای درگیر در ستاد بازآفرینی است و همچنین پیگیری و عزم مستمر، ساماندهی را سرعت میدهد که متأسفانه عزم و اراده لازم برای ساماندهی حاشیهنشینان وجود ندارد.
شهردار چابهار گفت: برای ساماندهی شهر چابهار متناسب بااهمیت آن، پیشتر درخواست کردیم که از محل اعتبارات توسعه سواحل مکران، اعتباری به شهر چابهار تخصیص یابد که فعلاً پاسخی دریافت نکردیم، بااینحال این اطمینان وجود دارد که بدون توسعه شهر چابهارو ارتقای شاخصهای زندگی در آن، استقرار صنایع و توسعه سواحل مکران با معضل جدی روبهرو میشود.
مدیر عامل منطقه آزاد چابهار به خبرنگار ما گفت: هزاران نفر از جمعیت روستاهای چابهار و شهرستانهای همجوار با امید به اشتغال و زندگی بهتر مهاجرت کرده، اما به دلیل نبود درآمد در حاشیه شهر چابهار ساکن شده اند.
وی بیان کرد: هم اینک برای ساماندهی و توسعه مناطق حاشیه نشین چابهار اتفاق خاصی نیفتاده است و هر سازمانی برای خدمات رسانی کار خود را انجام میدهد که تاکنون نتیجه مثبتی نداشته است.
وی با اشاره به حل این معضل افزود: بافتهای فرسوده و ساماندهی مناطق حاشیه نشینی با مدیریت یکپارچه با اختیارات کامل میتواند مشکلات حاشیه نشینی را در مدت زمان کوتاهی حل کند.
انتهای پیام/
کد مطلب: 319
آدرس مطلب: https://www.sedayebalooch.ir/news/319/حاشیه-نشینی-عجیب-استراتژیک-ترین-بندر-کشور-چابهار-عاملی-توسعه-یا-رشد
پایگاه خبری - تحليلی صدای بلوچ
https://www.sedayebalooch.ir