به گزارش
صدای بلوچ به نقل از
عصرهامون، با جاری شدن صدای پای آب در سیستان علاوه بر خوشحالی مردم و عشایر کوچ نشین شاهد رقص قایق های به گِل نشسته در رودخانه های این منطقه و آواز دلنشین پرندگانی هستیم که با جان گرفتن دوباره نیمی از هامون، نشاط و امید به آنها بازگشت.
تالاب بین المللی هامونی، اولین و بزرگترین تالاب آب شیرین کشور است که در شمال استان سیستان و بلوچستان واقع شده که پس از دو دهه خشکسالی، امسال بارندگی های فصلی و سیلاب ها به خشکسالی آن پایان داد؛ به گفته برخی از مسئولان امسال بالاترین مساحت آبگیری دریاچه را طی چند سال اخیرداشتیم که این امربه بحث آبگیری و ریزگردها کمک شایانی می کند.
حالا پس از سال ها خشکسالی لبان ترک خورده هامون خیس شده و موجی از خوشحالی و شعف در منطقه و در بین مردم روستایی حاشیه هامون پدیدار شده به گونه ای که شاهد رونق دامپروری، برداشت محصولات جالیزی، انگور یاقوتی و... هستیم. حتی صید و صیادی نیز رونق گرفته و در بستر رودخانه ها و تالاب هامون ماهی تا وزن 10 و 15 کیلو هم صیادان ماهی صید کرده اند و این در صورتی است که تا چند سال قبل شاهد مرگ ماهیها در همین رودخانه ها و تالاب هامون بودیم.
حال بخش کشاورزی نسبت به سال های گذشته خیلی بهتر است
غلام حیدرزورقی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما گفت: بیشترین سطح زیر کشت در رابطه با محصولات زراعی نسبت به سال قبل در منطقه سیستان بود، سیستانی که همه نگران بودند ممکن است در سال زراعی پیش رو اتفاقی در آن رخ ندهد که این مهم در دو محصول گندم و جو به سطح 50 هزار هکتار رسید.
وی ادامه داد: سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی در منطقه سیستان به 86 هزار هکتار رسیده است که این موضوع در چند سال اخیر و در دهه گذشته بی سابقه بود.
زورقی با تاکید بر این مطلب که حال بخش کشاورزی امسال نسبت به سال های گذشته خیلی بهتر است، افزود: اکنون باید نگران برداشت محصول باکیفیت و خوب باشیم زیرا وقتی سطح زیر کشت بالا می رود ریسک خطر هم افزایش پیدا می کند و این امر طبیعی است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در سال زراعی جاری سطح زیر کشت محصولات زراعی از 134 هزار هکتار به 168 هزار هکتار معادل 34 هزار هکتار افزایش یافته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به ورود آب به منطقه سیستان و آبگیری بخشی از مزارع و باغات به وسیله طرح انتقال آب با لوله گفت: پس از سالها خشکسالی مداوم در منطقه شاهد رشد چشمگیری درسطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی در منطقه بوده ایم.
گفتنی است تداوم داشتن ورود آب و مدیریت منابع آبی می تواند باعث بقاء و سرسبزی تالاب بین المللی هامون باشد.
انتهای پیام/