به گزارش
صدای بلوچ به نقل از
عصرهامون، بار دیگر سیستان و بلوچستان در وضعیت بحرانی قرار گرفت و یاد و گرد و خاک در شمال استان و سیلاب در جنوب باعث نگرانی مردم این خطه از کشور شد.
رضا آزادمنش در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون در خصوص وضعیت هوای استان در روز های آینده اظهار داشت: براساس تحلیل آخرین نقشه های پیش یابی و مدل های جوی طی روز گذشته و امروز جمعه جریانات مرطوب جنوبی تقویت شده و در نواحی جنوبی و ارتفاعات مرکزی استان در ساعات بعدازظهر و شب شاهد رشد ابر، رعدوبرق با رگبار به نسبت سنگین باران و باد شدید لحظه ای رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه امروز ارتفاعات زاهدان ، خاش ، شهرستان ایرانشهر ، سراوان ، قصرقند ، فنوج و سرباز شاهد بارش باران خواهد بود ، ادامه داد: باتوجه به ماهیت توفان های تندری جاری شدن رواناب و سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه های فصلی و بارش تگرگ بسیار محتمل می باشد و بادهای شدید لحظه ای می تواند منجر به بروز خسارت شود.
وی به شهروندان توصیه کرد: از اسکان و تردد در بستر و حاشیه مسیل ها و رودخانه های فصلی خودداری کنند و در زمان وقوع رعدوبرق از استقرار در فضای باز اجتناب نمایند.
کارشناس پیش بینی هواشناسی استان در خصوص وضعیت هوای سیستان طی روز های آینده ، تصریح کرد: وزش بادهای ۱۲۰ روزه در شمال استان تا روز پنج شنبه شدید می باشد و در روز های جمعه و شنبه از شدت باد کاسته اما از روز یکشنبه تا سه شنبه هفته آینده مجدد وزش باد شدید همراه با گرد و خاک در شمال استان رخ می دهد.
آزادمنش با بیان اینکه در نقاط مستعد طوفان گردو خاک و حرکت شن های روان و در محور های مواصلاتی کاهش دید و اختلال در تردد پیش بینی می شود ، گفت: سرعت وزش باد به ۹۰ کیلومتر برساعت خواهد رسید.
وی از افراد آسیب پذیر از جمله سالمندان بیماران و کودکان خواست در زمان غبار آلوده شدن هوا از تردد های غیر ضروری در فضای باز خوادداری کنند.
در ادامه در تماسی که خبرنگار اجتماعی عصرهامون با هوشنگ ناظری فرماندار ویژه زابل داشت وی با بیان اینکه هرساله با شروع فصل بهار شاهد طوفان و گرد و خاک هستیم که این روند تا پاییز ادامه دارد ، افزود: معمولا برنامه های ستاد بحران با توجه به طولانی بودن این روند ثابت و مشخص است.
وی ادامه داد: برخی مواقع شهروندان و خبرنگاران سوال می کنند جلسه ستاد بحران تشکیل شده یا خیر ؟ معمولا جلسه ستاد بحران برای حوادث غیر مترقبه است که به یک باره پیش می آید و دچار بحران و حوادث خاص می کند.
ناظری با بیان اینکه طوفان یک چیز معمول شده است و برای ۱۲۰ روز که جلسه بحران تشکیل نمی شود ، گفت: اصول کلی کار از جمله آماده باش مراکز بهداشتی و امدادی ، توزیع ماسک و سبد غذایی انجام می شود و بسیاری از دستگاه های در این مواقع حساس تر می شوند.
وی با بیان اینکه کلیه خدمات ارائه شده در زمان طوفان رایگان است ، اظهار داشت: اداره راه نیز در زمان طوفان اقدام به ماسه روبی و پاک سازی معابر می کند و هر جا شن و ماسه ای مسیر را مسدود کرده باشد اقدام به باز کردن مسیر می کند.
فرماندار زابل در ادامه در خصوص برنامه های بلند مدت استان جهت مقابله با طوفان ها ، خاطر نشان کرد: از آنجایی که باد به تنهایی یک نعمت و مزیت برای منطقه می باشد ؛ برای مهار کردن ریز گرد ها کانون بحران و خواستگاه شن های روان که تالاب هامون است امسال آب گیری بهتری شده که میزان آلایندگی ها کمتر شده است.
وی با بیان اینکه باید این روند را ادامه داد ، گفت:ادامه این روند باعث احیا بستر تالاب هامون می شود و پوشش گیاهی که بافت و خاک را حفظ می کند و با دخالت انسانی از بین رفته است بازسازی می شود.
انتهای پیام/