به گزارش
صدای بلوچ به نقل از پایگاه خبری
لادیز؛ تمین دهسنانی است بزرگ در دامنه دامنه آتسفشان تفتان که در غربی ترین قسمت شهر میرجاوه واقع شده است و از جنوب به کوه تفتان،از شمال به سنگان منتهی می شود.
دهستان تمين از مناطق هدف گردشگري استان محسوب مي شود به سبب ويژگي هاي خاص منطقه اي و طبيعت دست نخورده آن مورد توجه بسياري از گردشگران قرار گرفته است و به دليل شيب زيادي که دارد به صورت پلکاني احداث شده و زيبايي خاصي دارد.
آبادی های دهستان تمین دارای آب و هوایی خوش بوده و در اغلب فصول سال هوای آن معتدل است، روستای که حدود ۷۵ کیلو متر تا گرمای سوزان کویر ریگ ملک فاصله دارد،گویی که قطعه ای از بهشت است و محصول اصلی آن انجیر،توت،شاه توت،امرود(گلابی)انگور، هلو، آلبالو، زرد آلو و بسیاری از میوه های مناطق سرد سیر در آن به عمل می آید.
قلعه تمین، آسیاب آبی، چله خانه، معماری صخره ای، قبرستان تمین، قبرستان هفتاد ملا و چشمه آب معدنی حضرت موسی از جمله آثار بر جسته و شناسایی شده روستای گردشگری تمین هستند که همه نشان از استقرار عظیم انسانی در این دهستان دارد. قدمت آثار باستانی در این منطقه بنا بر شواهد و ابزار بدست آمده حاکی از وجود تمدن در اطراف تفتان و به میزان 100هزار سال پیش دارد.
یکی از بهترین چشمه های منطقه، «چشمه آب معدنی حضرت موسی» است که بر اساس اعتقاد بومیان این منطقه، علت نامگذاری این چشمه فرود آمدن عصای حضرت موسی در این نقطه است.
این چشمه در روستای تمین بالا واقع شده و به عنوان بزرگترین منبع تامین آب روستای تمین محسوب می شود،این چشمه زیبا از درون صخرهای عظیم جوشیده و چشمانداز زیبایی را به وجود آورده است از خصوصیات بارز این چشمه دارا بودن املاح معدنی مفید و درجه حرارت آن میباشد که در زمستان گرم و در تابستان خنک میباشد.
اثر طبیعی «غار روپس» نیز در فاصله یکصد متری قبرستان «هفتاد ملا»، مقابل منطقه مسکونی روپس بالا قرار دارد که با رویش درختان گردو و انجیر وحشی باعث ایجاد زیبایی خاصی شده است.
معماري صخره اي تمين با مساحتي حدود چهار هزار مترمربع در نوع خود در سطح كشور كم نظيراست و طبق اسناد باستان شناسي، قدمت اينگونه سازه هاي معماري به اواخر دوره ساساني و اوايل دوره اسلامي بازمي گردد. اين معماري در سال 80 به عنوان يكي از آثار ملي به ثبت ملي رسيد. معماري صخره اي تمين در چهار قسمت در دل كوه كنده شده است.
مسئول میراث فرهنگی و صنایع دستی شهرستان میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار
لادیز، اظهار کرد:دهستان تمین به دلیل بافت زیبا و جاذبه های گردشگری بکر به عنوان روستای منتخب هدف گردشگری کشور انتخاب شده است.
عبدالله کُرد افزود: تعداد ۵۰ اثر تاریخی و طبیعی شهرستان میرجاوه شناسایی و در لیست آثار ملی ثبت شدهاند که از آن جمله می توان به آسیاب تمین و گورستان تاریخی هفتاد ملا اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی و گردشگری دهستان تمین، احداث راه پله و پل مسیر دسترسی به هفتاد ملا، معرفی سه روستای هدف گردشگری تمین، لادیز و جون آباد، روشنایی معابر و نصب برج نوری در منطقه گردشگری تمین و نصب علائم راهنمای گردشگران سبب افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی به شهرستان شده است.
انتهای پیام//