به گزارش
صدای بلوچ به نقل از
عصرهامون، در حالی شب چهارشنبه آخر سال به کابوسی وحشتناک برای بسیاری از مردم تبدیل شده است که این شب، به نوعی نماد طبیعت و انسان دوستی به شمار می رود.
در همین راستا هر ساله در ایام منتهی به چهارشنبه آخر سال نهادهایی همچون اورژانس، آتشنشانی و نیروی انتظامی، برای جلوگیری از خسارتهای جانی و مالی ناشی از مراسم چهارشنبهسوری هشدار میدهند.
در پی تماسی که خبرنگار اجتماعی
عصرهامون با فریبرز راشدی، مدیر مرکز فوریت های پزشکی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشت، وی اظهار کرد: در حوادث چهارشنبهسوری سال گذشته 20 نفر مصدوم شدند که از این تعداد 13 نفر مرد
و 7 نفر خانم بودند.
وی گفت: از بیست نفرِ مصدوم شده 19 نفر در محل وقوع حادثه تحت درمان قرار گرفتند و یک نفر به بیمارستان اعزام شد.
مدیر مرکز فوریت های پزشکی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: از این تعداد سه نفر از ناحیه چشم
، 13 نفر از ناحیه دست، چهار نفر از ناحیه سر و نقاط دیگر مورد جراحت قرار گرفتند.
وی از والدین خواست تا فرزندان خود را از خطرات مواد منفجره و آتش زا آگاه کرده و آنان را از بازی با چنین موادی برحذر دارند.
حرکت جالب دانش آموزان با راه اندازی کمپین نه به چهارشنبه سوری خطرناک
یکی از ابتکارهای بسیار زیبا در مقابله با این ناهنجاری راه اندازی کمپین "نه به چهارشنبه سوری خطرناک" در مدارس شهر زاهدان است که این اقدام با همکاری سازمان آتش نشانی و با هدف جلوگیری از اقدامات پرخطر در زاهدان راه اندازي شد.
در این خصوص نیز نجفی زاده روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زاهدان اعلام کرد: با حضور کارشناسان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زاهدان در مدارس، دانش آموزان به کمپین نه به چهارشنبه سوری خطرناک پیوستند.
وی در تکمیل مطلب فوق به خبرنگار
عصرهامون گفت: تمامی پرسنل این سازمان اعم از ستادی و عملیاتی و همچنین ایستگاه های 10 گانه و خودروهای عملیاتی در سطح شهر زاهدان به طور کامل در حالت آماده باش قرار دارند.
نکات ایمنی چهارشنبه سوری
لازم است شهروندان نکات ایمنی در خصوص چهارشنبه سوری را مدنظر قرار دهند و در صورت بروز هرگونه حریق و یا حادثه ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با تلفن ۱۲۵ تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهند.
1-از نگهداری و حمل ترقه حتی به مقادیر بسیار کم در منازل، زیر زمین، محل کار و ... در جیب لباس و یا کیف جداً خودداری کنیم.
2-از نگهداری مواد محترقه و وسایل آتش بازی استاندارد هم (در نزدیکی وسایل حرارتی و برقی) خودداری نماییم.
3-از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال اینها چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر کوچه و خیابان خودداری کنیم.
4-کبریت و مواد آتش زا را از دسترس کودکان دور نگه داریم.
5-مراقب اعمال و رفت و آمد فرزندان خود بوده و به آنها جهت پرهیز از آتش و ترقه بازی و ساخت ترقه و مواد منفجره دستی هشدار دهیم.
6-از پرتاب فشفشه و موشک دستی بر روی شاخه درخت ها، پشت بام و بالکن منازل خودداری کنیم.
7-قبل از ترک محل حتما از خاموش بودن آتش مطمئن شده و توسط شیلنگ آب باقیمانده آن را کاملا سرد کرده و خاموش کنیم.
8-زنان باردار بهتر است در این شب به جز موارد ضروری از منزل خارج نشوند چون شوک ناشی از انفجار های مواد محترقه باعث سقط جنین می شود.
انتهای پیام/