به گزارش
صدای بلوچ، در حالی شهرستان دلگان در جنوب غرب سیستان و بلوچستان یکی از مناطق حاصلخیز و قطب تولید برخی محصولات کشاورزی نظیر چای ترش، حنا و ...است که به علت نبود دستگاه های فرآروی و بسته بندی دسترنج چندین ساله کشاورزان به کام دلالان می شود.
دولت از کشاورزان حمایت کند
علی بامری از کشاورزان منطقه دلگان در گفتگو با خبرنگار
صدای بلوچ با بیان این مطلب که برداشت محصول حنا آن هم سه نوبت در سال(فصل بهار، تابستان و پاییز) به فایده کشاورزان است، گفت: نبود دستگاه برای فرآوری و بسته بندی موجب شده که حق و حقوق کشاورزان ضایع شود به گونه ای که دلالان چند ماه قبل از فصل برداشت، محصول کشاورزان را با قیمتی بسیار نازل خریداری می کنند و کشاورزان هم مجبور به ضرر در این نوع مبادله هستند.
وی بیان کرد: در این راستا دولت باید از کشاورزانی که محصول حنا کشت می کنند حمایت و محصول تولیدی آنها را که عمدتا از قشر تهی دست جامعه هستند خریداری و از ضایع شدن حق آنها جلوگیری کند.
این کشاورز دلگانی ادامه داد: حنای این منطقه محروم را دلالان پس از خرید با قیمت نازل به استان های مرکزی ارسال می کنند تا در آن استان ها فرآروی، بسته بندی و به اسم و برند همان منطقه به فروش برسد.
بامری از مسئولان اداره جهاد کشاورزی و سایر مسئولان شهرستانی و استانی خواست تا نسبت به رفع این معضل کشاورزان اقدام اساسی انجام دهند.
جای خالی حنای دلگان در بازار فروش
عبدالواحد هودیانی، کارشناس زراعت و کشاورزی در گفتگو با خبرنگار
صدای بلوچ بیان کرد: حنای شهرستان دلگان از مرغوبیت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار است ولی به دلیل نبود صنایع تبدیلی هنوز نزد مردم شناخته شده نیست.
وی ادامه داد: حناهای بسیار بی کیفیت و نامرغوبی از کشور هند و پاکستان در بازار موجود است که به دلیل بسته بندی مناسب خریداران بسیار زیادی دارد اما جای حنای دلگان در بازار کشور و استان خالی است.
این کارشناس کشاورزی بیان کرد: حنا از جمله محصولاتی است که به گرما و کم آبی مناطق جنوبی و شرقی سازگار و در طول فصل زمستان نیاز به آب دهی بسیار زیاد ندارد، همچنین محصولی نادر و استثنایی است که در سه فصل سه بار برداشت می شود.
هیچگونه صنایعی برای فرآوری و بسته بندی حنا وجود ندارد
غلام رضا سجادی، مدیر اداره جهاد کشاورزی دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: حنا محصولی ویژه مناطق گرمسیر است که در برخی از مناطق سیستان و بلوچستان، کرمان و همچنین برخی دیگر از استان های کشور کاشته می شود.
این مسئول ادامه داد: محصول حنای دلگان به دلیل کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی که دارد، طرفداران مخصوص به خودش را دارد اما با توجه به اینکه برند مخصوصی ندارد، به اسم این شهرستان شناخته شده نیست.
وی تصریح کرد: کاشت بذر حنا از اوایل فروردین ماه آغاز می شود و اوایل پاییز بوته های حنا جابجا و بهار آینده محصول آن برداشت خواهد شد.
سجادی گفت: بوته حنا پس از یکبار کاشته شدن تا چندین سال سبز و برداشت خواهد شد که به همین دلیل آن را در ردیف محصولات استراتژیکی و ویژه قرار داده است.
مدیر اداره جهاد کشاورزی دلگان خاطرنشان کرد: برداشت این محصول با دست انجام می شود و هیچگونه دستگاه و صنایعی برای فرآوری و بسته بندی حنا در این شهرستان وجود ندارد.
انتهای پیام/