۴
دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۱:۰۰
گزارشی از گیاهی خاص در جنوب شرق کشور؛

حنا برای کشاورزان دلگان رنگی ندارد/ سودی که به جیب دلالان می رود

نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی حنا و همچنین خرید فله ای با قیمت ارزان موجب بی انگیزگی کشاورزان حناکار شده است.
حنا برای کشاورزان دلگان رنگی ندارد/ سودی که به جیب دلالان می رود
به گزارش صدای بلوچ، یکی از گیاهان دارویی که از دیر باز در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد حنا است که اکنون نیز با وجود پیشرفت های صنعت داروسازی جایگاه خود را بین مردم حفظ کرده است و استفاده از خواص گیاه حنا در بین مردم جایگاه ویژه ای دارد.

این محصول گیاهی در بخش هایی از جنوب شرق کشورمان و به خصوص در منطقه دلگان سیستان و بلوچستان کاشتi می شود به گونه ای که از این شهرستان به عنوان قطب حنا در کشور یاد می شود.

غلام رضا سجادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: بیش از 2 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی این منطقه به کشت محصول حنا اختصاص یافته است.

وی گفت: اقلیم آب و هوایی شهرستان دلگان امکان سه مرحله برداشت حنا را در سال فراهم کرده است، اولین مرحله در تیرماه، دومین مرحله در شهریور ماه و سومین مرحله هم در آذرماه آغاز می‌شود.

این مسئول عنوان کرد: کشاورزان این منطقه سالانه 11 هزار و 250 تن حنا از سطح زیر کشت این محصول در سطح شهرستان دلگان برداشت می کنند.

علی بامری یکی از کشاورزان دلگانی در گفتگو با خبرنگار صدای بلوچ بیان کرد:با توجه به نوع محصول حنا و شرایطی که دارد، برداشت آن به شیوه سنتی و دستی در شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان انجام می شود.

وی افزود: به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی حنا در شهرستان دلگان و حتی در سطح استان سیستان و بلوچستان این محصول کشاورزی قیمت مشخص و مناسبی ندارد.

بامری عنوان کرد: این محصول کشاورزی قیمت مشخصی در بازار ندارد و با توجه به خرید آن توسط دلالان قیمت را هم آنها مشخص می کندد.

این کشاورز دلگانی خاطرنشان کرد: در حالی که حنای دلگانی کیفیت بسیار خوبی دارد، اما هیچ برند خاصی ندارد و به صورت فله ای آن هم با قیمت نازل توسط دلالان خریداری شده و برای فروش به استان های مرکزی نظیر یزد ارسال می شود.


علیرضا جلالزایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان سیزدهم خرداد ماه امسال در نشست هم اندیشی که به منظور برگزاری جشنواره گردشگری حنا در شهرستان دلگان در سالن جلسات موزه منطقه‌ای جنوب شرق در زاهدان برگزار شده بود، گفت: قرار است به منظور معرفی و توسعه گردشگری از ظرفیت‌های مختلف دلگان در جشنواره‌ها استفاده شود و از آنجایی که شهرستان دلگان خاستگاه حنا در سیستان و بلوچستان و یکی از ظرفیت‌های منطقه محسوب می‌شود برگزاری جشنواره حنا در این شهرستان برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره‌ها در توسعه گردشگری منطقه نقش مؤثری دارد، گفت: جشنواره حنا در تقویم رویدادهای گردشگری استان ثبت شده و نیاز است تا همه ادارات شهرستان دلگان در برگزاری باشکوه این جشنواره همکاری کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: جشنواره گردشگری حنا مرداد ماه امسال در شهرستان دلگان با اجرای برنامه‌های متنوع از قبیل نقش انداختن با حنا، موسیقی سنتی، بازی‌های بومی، محلی و غیره برگزار خواهد شد.
‌‌
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه بیان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از فعالیت‌های بزرگ دارای علائم خاص هستند بهتر است در جشنواره حنا از لوگوی هوبره برای معرفی این گونه مهم و در حال انقراض منطقه استفاده شود و این اداره کل آمادگی هرگونه همکاری برای معرفی این گونه و برگزاری بهتر این جشنواره را دارد.

انتهای پیام/
کد مطلب: 360
مرجع : صدای بلوچ
نام شما
آدرس ايميل شما