به گزارش
صدای بلوچ، رمضان ماه نزول رحمت و بركات بي پايان خداوند متعال است، در اين ماه به ميهماني خدا دعوت مي شويم و با پيروي از اين دستور الهي روح خود را صيقل ميدهيم؛ همانگونه كه روح انسان صيقل يافته و از گناهان پاك ميشود جسم نيز به تبعيت از آن بايد از ناخوشيها و بيماريها پاك شود.
حسین فریور کارشناس بهداشت تغذیه در گفتگو با خبرنگار
صدای بلوچ با بیان اینکه اهميت و نقش تغذيه صحيح در ايام ماه رمضان بر كسي پوشيده نيست،بیان کرد: مطالعات متعدد نشان داده كه روزه داري در كنار اجراي برنامه غذايي صحيح در اين دوران در پيشگيري و كنترل بيماريهاي غيرواگير بسيار مفيد و كمک كننده است.
وی ادامه داد: مطالعات متعددي نقش مؤثر روزه داري را بر سلامت؛ به خصوص بر روي تنظیم فشار خون، کاهش سطوح چربيهای خون، كنترل وزن و بهبود بيماريهاي مختلف نشان داده اند، در اغلب بيماري هایي كه عادات غذايي غلط، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفيد است.
فریور عنوان کرد: در طول روزه داري، دستگاه گوارش براي چندين ساعت خالي مي ماند و در واقع اين دستگاه و سيستم اعصاب مركزي كه در هضم و جذب مواد غذايي دخالت دارند، استراحت مي كنند و بعد از روزهداري به نحو بهتري اعمال خود را به انجام مي رسانند.
این کارشناس تغذیه افزود: تحقيقات نشان داده که روزه گرفتن براي مبتلایان به چربي خون بسیار مفيد است؛ البته میزان فایده بستگي به كيفيت و كميت غذاي مصرفي و تغييرات وزن دارد.
وی تصریح کرد: با گسترش تحقيقات در این زمینه، اثرات مفید روزه داري بر روي قلب، ريه، كبد، چشمها، غدد داخلي، فاكتورهاي خوني و عملكرد دستگاه عصبي مشاهده شده است، به طور كلي پيروي از يك برنامه غذايي منظم و اصولی در ماه مبارک رمضان از اهميت ويژه اي برخوردار است، تا هم بتوان عادات غذايي غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوي اين ماه بهره برد.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: پيشرفتهاي علمي و صنعتي سبب شده است كه بسياري از فعاليتهاي روزمره که قبلا با كمك عضلات بدن و صرف انرژي به انجام ميرسيد، به كمك ماشين و با كيفيت بهتري انجام شود.
فریور ادامه داد: كم تحركي و بي تحركي در زندگي روزانه جاي خود را باز کرده است، كه متعاقب آن عوارض و بيماريهاي ناشي از كم تحركي امروزه در همه ی جوامع ديده ميشود، پرهیز از بی تحرکی در ماه مبارك رمضان نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.
وی با بیان اینکه انجام فعاليت منظم بدني سبب بهبود عملكرد و كارايي سيستمهاي موجود در بدن ميشود، خاطرنشان کرد: در واقع انجام فعاليت هاي منظم مختص ورزشكاران حرفه اي نيست و تمامي افراد با توجه به شرايط و توانايی های خود بايد به اين توصيه ها عمل کنند.
انتهای پیام/