به گزارش
صدای بلوچ، در دوران رژیم پهلوی، همه روستاهای شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان از دسترسی به آب شرب لوله کشی و بهداشتی محروم بودند، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، احداث شبکه آبرسانی روستایی و شهری آغاز شد به نحوی که اکنون پس از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر روستایی پیدا می شود که به آب لوله کشی و بهداشتی دسترسی نداشته باشد.
محمد بامری از اهالی این منطقه در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد:چاه ها، چشمه ها، قنات ها و آب انبار ها تنها منابع آبی بودند که در دوران پهلوی تأمین کننده آب مورد نیاز شرب و کشاورزی اهالی شهرستان دلگان بودند.
وی افزود: این درحالی بود که راه پیداکردن بسیاری از آلودگی ها به این منابع موجب بروز برخی بیماری های سخت درمان در میان اهالی این منطقه می شد.
بامری عنوان کرد: اما پس از پیروزی انقلاب و به برکت نظام اسلامی در همه منازل شهری و روستایی دلگان لوله کشی آب آشامیدنی شده است.
حجت الاسلام والمسلمین حسن شیبک امام جمعه موقت دلگان در گفتگو با خبرنگار
صدای بلوچ اظهار کرد: در دوران رژیم طاغوت هیچ کدام یک از روستاهای این منطقه به آب آشامیدنی لوله کشی و بهداشتی دسترسی نداشتند.
وی ادامه داد: مردم روستاهای شهرستان دلگان آب آشامیدنی خود را از چاه های آب و یا برکه ها تامین می کردند که بسیار غیربهداشتی بود و این خود موجب بروز امراض گوناگون می شد.
امام جمعه موقت شهرستان دلگان تصریح کرد: الحمدالله پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار آب رسانی به روستاها توسط جهاد سازندگی و پس از آن سایر نهادهای خدمات رسان آغاز شد.
ثناالدین جمشیدزهی رئیس اداره آب و فاضلاب شهری دلگان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ۵۱ کیلومتر شبکه آب شرب در محلات مختلف مرکز این شهرستان اجرا شده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: لوله کشی آب آشامیدنی ۱۰۰ درصد منازل محلات مرکز شهرستان دلگان اجرا شده است.
علی عظیمی رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی دلگان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: قبل از انقلاب همه روستاهای این شهرستان فاقد سیستم لولهکشی آب سالم و بهداشتی بود که به برکت انقلاب اسلامی در اکثر روستاها لوله کشی آب اجرا شده است.
وی ادامه داد: تأمین آب شرب روستاهای شهرستان دلگان سیستان و بلوچستان از اولویتهای نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی دلگان گفت:سطح بهداشت آب روستاهای این شهرستان نیز در دوران پهلوی صفر بود که اکنون به ۹۵ درصد رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: تأمین نیازهای اولیه جوامع روستایی و بهطریق اولی آب شرب و بهداشتی از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار بوده که باعث حفظ و بقای جمعیت روستایی در سکـونتگاههای فعلی خواهد شد.
انتهای پیام/