به گزارش
صدای بلوچ، درگیری و نزاع های قومی و طایفه ای یکی از معضلات و بدعت های بسیار ناروایی است که از قدیم الایام در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان وجود دارد و موجب بروز مشکلات بسیار زیادی در این منطقه که از فرهنگ غنی برخورداره، شده است.
در این نزاع های قومی و قبیله ای که میراث شوم دوران جاهلیت است، افراد بسیار زیادی مجروح و حتی کشته می شوند؛ در صورتی که با همکاری و همیاری بزرگان و معتمدان که نقش برجسته ای در صلح و سازش و حتی جلوگیری از این درگیری ها دارند ، می شود جلوی این اقدامات را گرفت.
حجت الاسلام والمسلمین هادی بامری کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار
صدای بلوچ بیان کرد: جنگ و خونریزی از بدعت های بسیار زشت دوران جاهلیت است و شایسته مسلمانان نیست با این اقدامات به یکدیگر صدمه و لطمه بزنند.
این کارشناس مذهبی افزود: نزاع و درگیری یک معضل اجتماعي در منطقه جنوب سیستان و بلوچستان به شمار مي رود كه بر زندگي مردم این منطقه محروم تأثير مي گذارد.
وی عنوان کرد: خشونت هاي شديد، درگیری و نزاع های قومی و قبیله عليه جان و مال افراد باعث ايجاد ترس و همچنین رعب و وحشت در منطقه محروم جنوب سیستان و بلوچستان شده است.
حجت الاسلام والمسلمین بامری تصریح کرد: حفظ وحدت و دوری از آنچه سبب نزاع و اختلاف می گردد و همچنین صلح و سازش می توان از وقوع درگیری ها در استان سیستان و بلوچستان جلوگيری كرد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: اساس روابط مسلمانان با غیر مسلمانان بر مسالمت و رفتار نیکو است، اسلام هیچ گاه به پیروان خود اجازه قتل و کشتار پیروان مذاهب دیگر را نمی دهد و وجود عقاید مخالف، مجوزی بر رفتار خصمانه نیست؛ بلکه بر عکس، اسلام به پیروان خود دستور می دهد با مخالفان اسلام، رفتاری مبتنی بر عدالت و قسط داسته باشند.
وی در ادامه گفت:در قرآن کریم صلح و سازش بهعنوان یکی از نعمتهای بزرگ پروردگارهستی شمرده شده است چنانکه در آیه ۱۰۳ سوره مبارکه بقره در این رابطه آمده است.
حجت الاسلام والمسلمین بامری اضافه کرد: از دیدگاه قرآن، صلح، خود، ارزش و هدف است، و در پذیرش آن کافی است که پیامد خطرناک و فریبی به دنبال نداشته باشد. هدف از صلح، مصلحت گرایی نیست.
این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: اکنون که در آستانه سالروز میلاد پیامبر گرامی اسلام و هفته وحدت قرار داریم ، انتظار می رود با الگوگیری از سیره آن حضرت از نزاع و درگیری جلوگیری و صلح و سازش نهادینه شود.
مجتبی شجاعی فرماندار دلگان در گفتگو با خبرنگار
صدای بلوچ بیان کرد: شورای تامین شهرستان در مقابل هر نوع بی نظمی و درگیری و نزاع به بهانه اختلاف قومی و طائفه ای موضع فعال خواهد داشت و نسبت به آن بی تفاوت نخواهد بود.
وی ادامه داد: شورای تامین اجازه این را نخواهد داد درگیری عده ای زمینه سرایت به طائفه و اختلاف و خونریزی و برادرکشی طائفه ای را به وجود آورد و البته نظاره گر برادر کشی و ایجاد جو منفی روانی در جامعه نخواهد بود و با قاطعیت با قانون شکنان برابر قانون برخورد میکند.
این مسئول افزود: البته از هر نوع اقدام صلح جویانه و سازشکارانه گروههای طائفه ای تا آنجا که اصل قانون رعایت و مصالح مردم در نظر گرفته و سنجیده و دوراندیشانه عمل گردد حمایت میکند.
شجاعی اضافه کرد: از طرفی هر نوع مبادله پیام در فضای عمومی فضای مجازی را که جنبه تهدید و اشاعه خشونت و ایجاد نگرانی برای مصلحین و دلسوزان و به تعبیری عامیانه تر جنبه کری خوانی طرفین درگیری نسبت به یکدیگر را داشته باشد از جانب هر گروه و دسته ای نیز از طریق پلیس فتا با دقت رصد و پیگیری خواهد شد.
فرماندار دلگان ادامه داد: در فضای کنونی معتمدین و مسئولین و عقلای اجتماعی اجازه ایجاد برادرکشی و ناامنی و انتقامجویی را نخواهند داد و قانون فصل الخطاب و البته ظرفیت ریش سفیدان و معتمدین نیز در جای خود حمایت خواهد شد.
شجاعی تصریح کرد: بی نظمی و برادرکشی و درگیری گروهی ، فی نفسه جرم است چه طائفه ای باشد چه غیرطایفه ای و تکلیف و تفسیر قانون از شیوه مواجه با آن نیز مشخص است لذا انبخش که تکلیف معتمدین و میانجیگران و مصلحین است توسط بزرگان و ریش سفیدان و علمای متنفذ جامعه انجام و به موازات آن قانون نیز وظیفه خود را انجام خواهد داد و در برخورد با هنجارشکنی ها از جانب هر گروهی درنگ نخواهدداشت.
وی بیان کرد: وقتی تاریخ روابط اجتماعی جوامع با بافت قومی و طایفه ای را مرور میکنیم و سرگذشت و سرنوشت نزاع های طایفه ای را ورق میزنیم تک تک برگهای ان پر از سرمایه های نابود شده ، پر از تاریکی و پر از خاطرات ناگوار کودکان یتیمی است که قربانی تعصبات و درگیریهای هستند که میشده به راحتی با خویشتن داری و تمکین به قانون و تبعیت از ریش سفیدان مصلح و خیراندیش از بروز انجلوگیری کرد.
این مسئول تصریح کرد: در الواقع اکنون که استان بر مدار توسعه قرار گرفته و توجهات ملی معطوف به استان شده و اقدامات موثری نیز در حال انجام است و در عصر جدید دیگر نزاع های قومی و طائفه ای معنا ندارد و وقتی باور و اعتماد به حاکمیت وجود دارد و کشور قانون دارد نمی بایست به راحتی دست به سلاح برده شود.
فرماندار دلگان گفت: از سویی باور جامعه خارج استان نمی پذیرد هنوز نزاع قومی و کشتار طائفه ای وجود داشته باشد و از سوئی دیگر توسعه و آبادانی نیز طاقت آن را ندارد زیر چرخ کشتارهای قومی و طائفه ای له شود.
وی اضافه کرد: یقینا حاکمیت با هر مانعی که توسعه ، آبادانی، امنیت عینی و ذهنی را به مخاطره بیندازد مطابق قوانین جاری برخورد و در شرایطی که نیاز به جهاد اقتصادی و همت جهادی و ایثار و اقدامات بسیجی وار در محرومیت زدایی داریم ، نزاع های قومی که معمولا از مسائل جزئی و شخصی به قوم و طائفه سرایت میکند را جامعه نخواهد پذیرفت و امروز جدای از قانون، برخورد با موانع رشد و ساختارشکنی اجتماعی مطالعه به حق عموم مردم است که از حاکمیت دارند.
شجاعی بیان کرد: بر اساس یک راهبرد مشخص و زمانبندی شده اما به شرط عزم عمومی و تدابیر عالمانه و اختصاص امکانات و اعتبارات لازم می توان از شکل گیری بسیاری از نزاع های طایفه ای جلوگیری و درگیریها را در سطوح ابتدایی شخصی مدیریت اجتماعی کرد.
وی افزود: البته الگوهای مناسبی از اقدام و عمل به موقع از طریق شوراهای تامین ، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت و همچنین واحد پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در کنار شورای حل اختلاف استان در این زمینه وجود دارد که می توان از تجربیات موفقشان بهره برد.
شجاعی خاطرنشان کرد: بسیاری از عوامل پیشگیری ها از وقوع نزاع دامنه دار طایفه ای ورود به موقع قانون و برخورد با مجرم و تحت تعقیب قرار دادن مجرمان و مسببان اصلی آنها است که این شیوه به خوبی تاکنون جواب داده است تا هم مجرمان در پناه حمایت های قومی گستاخ نشوند و هم افراد ثالث که هیچ نقشی در وقوع درگیری نداشتهاند و به سبب وابستگی قومی و طایفه ای در معرض خطرند آسیب نبینند که الحمدلله عملکرد مجموعه قضایی، انتظامی و نظامی عملکرد مطلوبی در این بخش بوده است.
انتهای پیام/